INSTITUUT

voor Vertrouwd Adviseurs

SPARRER INSTITUUT

Over Sparrer

Sparrer Instituut heeft als ultiem doel MKB-Nederland te helpen groeien. Dit doen we door ondernemers te verbinden met Vertrouwd Adviseurs.

Wij hebben de rol van de mkb-accountant geïnnoveerd in de periode 2010 tot op heden. Wij zijn hiermee de eerste in Nederland. En wij gaan daarmee door! Want dit biedt zoveel perspectief voor accountant en ondernemer!

De mkb-accountant groeit bij ons van vertrouwenspersoon naar Vertrouwd Adviseur. Een aanpalende maar fundamenteel andere rol. Van een verslaggever en factchecker naar een meedenkend strateeg en factcreator. Van een administrateur naar een MKB-CFO!

Het concept van de Vertrouwd Adviseur is door ons uitgewerkt in concrete rollen van hoge toegevoegde waarde. Deze rollen hebben we voorzien van unieke tools en business- en verdienmodellen.

Wij hebben veel praktijk- en implementatie ervaring en succesvoorbeelden te over. Accountants/Vertrouwd Adviseurs krijgen nieuwe inspiratie en halen veel meer voldoening uit hun werk. Ze weten ondernemers te boeien, ze te helpen hun meest ambitieuze doelen te realiseren. En ondernemers weten het te waarderen met klinkende munt!

Het Sparrer Instituut is er voor die accountants en adviseurs die autodidactisch willen leren en de durf hebben om dat te doen. Want dit is de ultieme manier om bij de ondernemer en zijn toekomst aan te sluiten. We hebben alle kennis en kunde van meer 10 jaar praktijkervaring en zijn daarmee uniek in Nederland en Vlaanderen. Wij zijn de Vertrouwd Adviseur van accountants, de accountants de Vertrouwd Adviseur van ondernemers!

Sinds 2010 hebben we veel mkb-accountants en hun kantoren op weg geholpen als Vertrouwd Adviseur. Hieruit zijn best practices ontstaan die zijn vervat in het Business Model Vertrouwd Adviseur TM. Ook zijn er veel handige tools ontwikkeld om op laagdrempelige wijze met mkb-ondernemers aan de slag te gaan.

Ontmoet het team van Sparrer

De pijlers van Sparrer

ONTDEK. ERVAAR. WERK SAMEN. GROEI.

Academie

Opleiding tot vertrouwd adviseur (sparrer) en werken aan een toekomstig businessmodel voor kantoren

Coaching

Coaching & begeleiding van kantoren op zoek naar de rol van vertrouwd adviseur en meer adviesmogelijkheden

Sparrer Netwerk

Ontvang tools, inspiratie en kennis en ontmoet (beoogde) vertrouwd adviseurs tijdens onze kennisevents

SPARRER INSTITUUT

Memberships

De visie van Vertrouwd Adviseur

Het team is ontstaan vanuit een gedeelde visie over de veranderende rol van de mkb-accountant. De accountant moest in plaats van een blik op het verleden licht op de toekomst werpen. In dat veld zou hij meer als coach, als sparringpartner naast de ondernemer moeten staan.

Niet dat hij veel kennis van de activiteiten al de klanten-ondernemers moet hebben. Dat is onbegonnen werk. Nee, het gaat meer om begeleiding op het gebied van leiderschap, een weg vinden in een wereld die verandert. En natuurlijk heeft de accountant zijn vakinhoudelijke en financiële kennis daarbij als vaste basis. Een belangrijke waarde.

In de ogen van de initiatiefnemers van het instituut heeft de ondernemer behoefte aan een Sparrer, een MKB-CFO, met andere woorden de accountant-vertrouwd adviseur!

Initiatiefnemers & Sparrer Inside kantoren

SPARRER INSTITUUT

Ontmoet de Sparrers Vertrouwd Adviseurs