NETWERK

voor vertrouwd adviseurs

SPARRER INSTITUUT

Over Sparrer

Sparrer Instituut heeft als doel mkb-ondernemers te helpen hun doelen te verwezenlijken. Wij willen ondernemers verbinden met een vertrouwd adviseur, een adviseur die meedenkt als ondernemer, in plaats van vanuit zijn vak. De meest gedreven en getalenteerde accountants ontwikkelen zich door tot Sparrer (sRR).

Sparrer is een beschermde naam voor vertrouwd adviseurs op expert niveau. De vertrouwd adviseur is de functie van de toekomst in elk administratie, accountant, advocaten of verzekeringskantoor. Het uurtje-factuurtje loslaten is de eerste stap naar een hoger adviesniveau voor jezelf en vooral voor de klant.

Het Sparrer Instituut is er voor die accountants en adviseurs die die willen leren. We hebben alle kennis en kunde van bijna 10 jaar werkervaring als vertrouwd adviseur in huis om je een flinke duw in de rug te geven.

Wij zijn de vertrouwd adviseur van accountants, de accountants de vertrouwd adviseur van ondernemers!

Sinds 2012 hebben we veel mkb-accountants en hun kantoren op weg geholpen als vertrouwd adviseur. Hieruit zijn best practices ontstaan die zijn vervat in het Business Model Vertrouwd Adviseur TM. Ook zijn er veel handige tools ontwikkeld om op laagdrempelige wijze met mkb-ondernemers aan de slag te gaan.

De vier pijlers van Sparrer

ONTDEK. ERVAAR. WERK SAMEN. GROEI.

Sparrer Netwerk

Sparrer Instituut brengt Vertrouwd Adviseurs samen tijdens netwerkdagen en seminars.

Toolkit

Met diverse instrumenten helpen we Vertrouwd Adviseurs slim en effectief te werken om doelen te bereiken.

Academie

Ga als kantoor een leergang aan of volg individuele leergangen bij ons Academie.

Vertrouwd Adviseur certificaat

Als lid waarborg je het predicaat: Vertrouwd Adviseur.

De visie van Vertrouwd Adviseur

Het team is ontstaan vanuit een gedeelde visie over de veranderende rol van de mkb-accountant. De accountant moest in plaats van een blik op het verleden licht op de toekomst werpen. In dat veld zou hij meer als coach, als sparringpartner naast de ondernemer moeten staan.

Niet dat hij veel kennis van de activiteiten al de klanten-ondernemers moet hebben. Dat is onbegonnen werk. Nee, het gaat meer om begeleiding op het gebied van leiderschap, een weg vinden in een wereld die verandert. En natuurlijk heeft de accountant zijn vakinhoudelijke en financiële kennis daarbij als vaste basis. Een belangrijke waarde.

In de ogen van de initiatiefnemers van het instituut heeft de ondernemer behoefte aan een Sparrer, een MKB-CFO, met andere woorden de accountant-vertrouwd adviseur!

5 september: het unieke Sparrer Event

Kom er achter hoe andere Vertrouwd Adviseurs dit doen en deel ervaringen. Kom naar het inspirerende kennisevent van het Sparrer Instituut!

Meer informatie

Initiatiefnemers & Sparrer Inside kantoren

SPARRER INSTITUUT

Ontmoet de Sparrers Vertrouwd Adviseurs