MKB-accountant, wil je even luisteren?


MKB-accountant, wil je even luisteren? Daalt je factuur per klant? Heb je je prijs al vastgezet? Daar waar 6 jaar geleden vaste prijzen nog nauwelijks werden toegepast blijkt uit onderzoek van het @Sparrer Instituut dat tegenwoordig ongeveer de helft deze omslag maakt of heeft gemaakt.

Weet je de efficiencyslagen voor jezelf te behouden dan heb je ineens tijd over. Maar je toegevoegde waarde is wel uitgehold. Een tijdelijke situatie dus die andere branches in transitie ook meemaken, het is de welbekende stilte voor de storm.

Een paar klanten van ons zaten al in dit schuitje toen ze bij ons aanklopten. Klanten belden niet meer. De accountant had geen gespreksstof meer om zelf te bellen. De loyaliteit liep terug, sommige klanten vertrokken. Gelukkig voor hen waren ze er vroeg bij en is er tijd voor reparatie. Voor kantoren die hier nog niet zijn wordt het kunnen voorkomen ervan urgent. De storm komt immers dichterbij.

Als je te lang in een ‘blauwe’ wereld bivakkeert dan word je doof voor wat de klant zegt. Luister naar de klant, geef de klant aandacht. Niet van de (blauwe) vertrouwenspersoon maar van een vertrouwd adviseur! Wil je weten wat dit inhoudt en hoe je er komt? Kom 5 september naar het Sparrer Event voor vertrouwd adviseurs. Geheel kosteloos! Bekijk hier het programma en meld je direct aan >

Maurice Lander

Categories: