Denk jij vooruit, ècht vooruit? Of dobber jij zonder een uitgestippelde koers?


De wereld is enorm dynamisch. De ontwikkelingen volgen elkaar stormachtig op en de dag van morgen laat zich niet eenvoudig voorspellen. Bij een flinke storm is het prettig om de koers op tijd te veranderen en de wind in de zeilen te krijgen. Tenminste…als je een idee hebt waar je heen wilt en ervoor gaat!

Mijn ervaring is dat veel ondernemers geen tijd vrij maken om over hun toekomst en hun onderneming na te denken. Of wel over hun ambities nadenken, maar zichzelf de tijd niet gunnen om ze te realiseren.

Door gebrek aan prioriteit, focus op randzaken, geen tijdige en juiste informatie of inefficiënt werkende processen leidt inspanning niet tot het gewenste resultaat. En dat terwijl je juist als ondernemer op een andere manier vooruit kan gaan. In mijn optiek is dit “SLIM Vooruit” en met passie en enthousiasme geven we deze gedachtewijze graag door:

√ Zorg dat je strategisch koers houdt met relevante informatie om (bij) te sturen

√ Heb altijd oog voor jouw einddoel en maak ECHT tijd vrij voor de lange termijn

√ Zoek de interactie om elkaar slim verder te helpen

√ Werk vanuit passie en jouw missie om succesvol te zijn

Uiteraard is deze opsomming niet limitatief. Het is een begin van denken naar doen. DNA om door te geven aan al die ondernemers die dit kunnen gebruiken.

Denk jij vooruit, ècht vooruit? Dan ben ik benieuwd naar jouw TIP in het commentaarveld die andere ondernemers kunnen gebruiken!

Of dobber jij zonder een uitgestippelde koers? Laat je dan inspireren door anderen met tips en verbeterpunten voor meer rust, structuur en resultaat!

Categories: