Groeien naar Vertrouwd Adviseur

Opleiden en consultancy.

Word Vertrouwd Adviseur in 3 maanden

ONTDEK WAT SPARRERS LEREN

Als accountant zijn we gewend cijfers samen te stellen en/of te controleren. Eigenlijk houdt ons werk op als de cijfers ‘geproduceerd’ zijn. Echter, het werk van de Vertrouwd Adviseur begint dan pas. In 3 maanden leiden we je op tot Vertrouwd Adviseur. Wij leren je op een andere manier adviseren. Een manier die perfect bij MKB-ondernemers past. Na afronding kan je worden geregistreerd als Sparrer-practitioner/Vertrouwd Adviseur-practitioner.

Implementatie Business Model Vertrouwd Adviseur

De best practices van bijna 10 jaar innoveren als Vertrouwd Adviseur zijn verwerkt in het Groei Traject. Het traject is gebaseerd op het ‘Business Model Vertrouwd Adviseur’ en richt zich op persoonlijke/businessontwikkeling en daadwerkelijke implementatie van de Vertrouwd Adviseur in de accountantspraktijk.

WEBINARS

VOOR ONDERNEMENDE ACCOUNTANTS & ADVISEURS DIE DE ADVIESPRAKTIJK WILLEN BOOSTEN

Bekijk alle data

4R-plan

Rust, Relevantie, Rendement en Resultaat

We begeleiden kantoren naar een op vertrouwd advies gestoelde praktijk. We vertrekken vanuit de prioriteit van het kantoor en maken een 4R plan met de eigenaren. We leggen groeipaden aan voor het team door anders naar ons werk te kijken en competenties van het team te ontsluiten met de (aandacht)behoeften van de klanten/ondernemers. Dit vervatten we in een nieuw business- en verdienmodel zodat het kantoor klaar is voor de toekomst.

RUST

Hoe komen we in rustiger vaarwater en zorgen we ervoor dat we niet worden opgeslokt door alleen dat wat persé moet?

Zo omschreef een partnerteam de behoefte om dezelfde omzet/brutomarge prima te vinden maar het wel makkelijker te willen realiseren. Ze werden gehinderd door wat een eigenaar noemde ‘het drijfzand’ aan werk. Ze wilden binnen een jaar minimaal 250 uur in hun eigen agenda vrij maken.

RENDEMENT

Hoe kunnen we bijdragen aan de (persoonlijke) groei van onze klanten, ons team en onszelf? En hoe maken we dit beter te gelde?

Kantoren die een ambitieus team hebben klaarstaan en omzet/brutomarge groeidoelen hebben bepaald merken dat mensen wel willen maar niet weten hoe. De werkmethoden van seniore partners zijn vaak zelf aangeleerd en lenen zich er niet altijd voor om een adviespraktijk op te bouwen. Zowel persoonlijke als financiële doelen komen niet uit de verf.

RELEVANTIE

Hoe zetten we de klant voorop in onze dienstverlening en krijgen we (nog) meer plezier en voldoening van ons werk?

Kantooreigenaren en relatiebeheerders benaderen Sparrer Instituut omdat ze minder voldoening in hun werk hebben. Het liefst gaan ze met de klant in gesprek over de toekomst. Ze maken zich zorgen dat de rest van het team niet aanhaakt of niet kan aanhaken.

RESULTAAT

Hoe optimaliseren we de (economische overdrachts)waarde van het kantoor en laten we iets achter om trots op te zijn?

Tot slot worden we benaderd als een kantooreigenaar zijn kantoor ‘verkoopklaar’ wil maken. Ze weten dat er een niet aangeboord reservoir aan waarde in het kantoor is maar dat dat nog niet in termen van geldstromen is ontsloten. Het gaat bij de waardering van een kantoor om de in de toekomst verwachte geldstromen. Meestal maakt de verkoper de verwachting aan geldstromen concreet met behulp van ons Instituut en deelt hij/zij de waarde met de koper. Een win-win voor beiden. De verkoper laat met een goed gevoel zijn kantoor achter en de koper beleeft een vliegende start!

De trajecten van Sparrer zijn zo ingericht dat de R-gebieden waar niet de eerste aandacht naar uitgaat, op een later moment zouden kunnen worden opgepakt.

Sparrer Instituut blijft innoveren en streeft ernaar een betrokken partner van de kantoren te blijven! Ook in de toekomst die na de transitie naar vertrouwd advies ontluikt!

Businessmodel Vertrouwd Adviseur

De Vertrouwd Adviseur helpt de ondernemer zijn uitdagingen beter inzichtelijk te maken. Hierdoor is de ondernemer in staat betere keuzes te maken voor de toekomst. Naast dat hij accountant is weet de Vertrouwd Adviseur mee te denken op strategisch en bedrijfseconomisch gebied. De Vertrouwd Adviseur kan in dit veld alleen van waarde zijn als hij een proactieve houding aanneemt. Deze proactieve houding komt tot zijn recht als het is ingebed in een bijpassend business- en verdienmodel.

Sparrer Instituut biedt met het Business Model Vertrouwd Adviseur (BMVA) de volgende (losse) actie- leertrajecten:

  1. Word Vertrouwd Adviseur in 3 maanden
  2. Vernieuw jouw business- en verdienmodel
  3. Realiseer jaarlijks terugkerende adviesomzet bij al jouw klanten
  4. Groei door als Sparrer Inside kantoor

De meeste kantoren die je zijn voorgegaan stappen in bij 1 en kiezen ervoor daarna ook 2 en 3 te doen. De synergie tussen deze stappen zorgt er namelijk voor dat je ‘automatisch’ advieswerk zal genereren. Zonder kostbare tijd te verliezen aan werving en offertes maken. Je hoeft echter niets. Er is veel mogelijk.

De eerste 3 trajecten samen zorgen voor een turnaround van jouw kantoor. Na succesvolle deelname bestaat een substantieel deel van jouw omzet uit advies en weet jouw personeel dit deskundig in te vullen.

Stap 4 is voor de meest ambitieuze kantoren. SparrerInside kantoren hebben namelijk een gekwalificeerde en gedreven Sparrer in de gelederen die zorgt voor doorgroei van adviseurs en adviesomzet. De kantooreigenaren van kleinere kantoren worden in een ‘peer’groep met ca. 4 collega’s  begeleid door een Sparrer-Expert. Grotere kantoren kiezen veelal voor een incompany.

Intake vindt binnenkort plaats. Vraag naar de data!

Neem contact op